3.8 C
Copenhagen
tirsdag den 23. april 2024

Nu bliver danske mænd i gennemsnit 79,6 år

Mest læste

Redaktionen
redaktion@mandeliv.dk

Forskellen på mænd og kvinders middellevetid i Danmark bliver stadig mindre, viser tal fra Danmarks Statistik

Kvinder lever stadig længere end mænd, men forskellen mellem mænd og kvinder levetid i Danmark er blevet en anelse mindre de seneste år.

Det viser Danmarks Statistiks årlige opgørelse over middellevetiden, som netop er offentliggjort.

Statistikken dækker året 2020/2021, dvs. at hele perioden, hvor covid-19 ramte landet, er med. Den viser, at middellevetiden for mænd nu er 79,6 år, mens kvinders middellevetid er 83,4 år. Kvindernes middellevetid er faldet 0,1 år siden 2019/2020, mens mænds levetid er steget 0,2 år.

Udviklingen i middellevetid i Danmark de sidste 10 år. Kilde: Danmarks Statistik

Middellevetiden er steget stort set uafbrudt siden starten af 1990’erne, og det er gået stærkest for mændene. Siden 1992 er forskellen mellem mænds og kvinders middellevetid faldet fra 5,4 år til 3,8 år.

Forklaringen er i følge Danmarks Statistik, at de ‘aldersspecifikke dødhyppigheder’ er faldet de sidste 30 år. Risikoen for at dø, når man kommer op i årene, er simpelthen faldet, takket være generelt forbedret folkesundhed og bedre behandlingsmuligheder i sundhedsvæsenet. I dag er dødeligheden blandt 75-årige mænd eksempelvis den samme, som den var blandt 68-årige mænd for 30 år siden.

Få Mandelivs nyhedsbrev hver mandag: TILMELD DIG HER

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste