17.7 C
Copenhagen
lørdag den 3. juni 2023

Tre timers motion om ugen kan få rejsningen tilbage

Mest læste

Redaktionen
redaktion@mandeliv.dk

4 x 40 minutters moderat eller intensiv motion kurere dit rejsnningsproblem, viser dansk phd-studie

Har du besvær med at få den op at stå? Så skal du måske dyrke noget mere motion. Et phd.studie fra Helle Gerbild, der er fysioterapeut og master i sexologi, viser, at 4 x 40 minutters fysisk aktivitet om ugen kan reducere rejsningsproblemer.

”Vi vidste godt, at fysisk aktivitet kan reducere rejsningsproblemer, men vi vidste ikke, hvor meget aktivitet der skal til,” siger Helle Gerbild til Danske Fysioterapeuters hjemmeside, fysio.dk.

Helle Gerbilds phd-studie er et review over studierne på området. Konklusionen er, at mænd, der konditionstræner på moderat eller intensivt niveau fire gange om ugen i 40 minutter i et halvt år, opnår forbedret rejsning.

For at få rejsning, skal blodkarrene udvide sig. Men ved åreforkalkning mister karrene i penis deres elasticitet og evne til at udvide sig. Rejsningsproblemer viser sig ofte inden hjerteproblemerne, og derfor kan svigtende rejsning være et signal om kommende hjertesygdom.

”Mange mænd har haft rejsningsproblemer i tre-fire år, før de får hjerte-karproblemer. Så hvis sundhedsprofessionelle spurgte ind til mænds seksuelle funktion, kunne man opspore livstruende sygdomme på et tidligt tidspunkt, ” siger Helle Gerbild til fysio.dk.

Hun interviewede 20 mænd med hjerteproblemer. Ingen af dem vidste, at deres sygdom kunne hænge sammen med rejsningsproblemer. De vidste heller ikke, at motion kunne være en løsning.

“De fleste mente, at hvis de havde fået informationen før, ville det have motiveret dem til mere fysisk aktivitet. For som de sagde: Det her med at leve længere, det ligger jo langt ude i fremtiden. Men at få at vide, at fysisk aktivitet fire gange om ugen kan forbedre min rejsningsfunktion, det er motiverende og ligger inden for rækkevidde,” siger Helle Gerbild.

FAKTA: OVERVÆGT OG FORHØJET BLODTRYK GÅR UD OVER REJSNINGEN

Ca. 23 procent af fysisk inaktive mænd, og ca. 23-40 procent af mænd, der er overvægtige, har rejsningsproblemer.

40 procent af mænd, der modtager behandling for forhøjet bloktryk, har rejsningsproblemer, mens det gør sig gældende for op til 75 procent af mænd med manifest hjertesygdom.

Kilde: Helle Gerbild, fysio.dk

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste