15.7 C
Copenhagen
lørdag den 30. september 2023

Jan blev fyret fra chefjob. Her er hans råd til andre mænd, der frygter fyring: “Ryd op i tide”

Mest læste

Christian Jessen
christianjuuljessen@gmail.com

NY SERIE | Jan Schmidt blev fyret som redaktionschef på et ugeblad. Nu arbejder han som kordegn på Frederiksberg. Her giver han gode råd til andre voksne mænd, der heller ikke sidder trygt i sadlen

Dette er anden del af artiklen om Jan Schmidt. Første del kan du læse her: Voksen mand, ny karriere: “Her møder jeg aldrig et rigtig røvhul – det gjorde jeg hver dag i mit gamle job”

Da Kristeligt Dagblad en gang ville skrive om Jan Schmidts skift fra et chefjob i ugebladsbranchen og så til et job som kordegn i den danske folkekirke, fik det lidt et skær af en synders omvendelse. Som om han havde opgivet et syndefuldt liv i den kulørte del af pressen til fordel for et mere anstændigt et af slagsen indenfor kirkens mure. Men han ser det selv mere som to kapitler i samme bog.

”Det var en af de situationer, hvor jeg kunne få penge for selv at sige op. Det hed sig, at det var et tilbud, men det forekom mig ikke frivilligt. Men langsomt begyndte jeg at se det som en mulighed for at finde mine egne mål i stedet for at følge andres mål,” siger journalisten og kordegnen Jan.

”Og jeg måtte gentænke, hvad og hvem jeg egentlig er. Jeg kom frem til at jeg vil at arbejde med mennesker og med kommunikation. Ikke nødvendigvis som leder, men det ville være ok.” Jan Schmidt forklarer videre, at hans job i dag er 50 procent kommunikation, 40 procent leder for kirkens ansatte og så ti procent kirkebog.

”Tilbage til kommunikation, men i et helt andet firma. Og forretningsideen er en helt anden – nu skal jeg ikke længere tjene penge, så Bettina Aller kan skyde endnu en isbjørn.”

Vær dig selv tro

Fra roen i kordegnens kontor bag Lindevang Kirke på Frederiksberg har Jan Schmidt talt sig varm.

”Jeg er en ambitiøs formidler, der ikke er bange for min religiøse ballast. Ikke en super-kristen, der tilfældigvis har en journalistuddannelse. Jeg er forblevet i min egen faglighed, men tillader bare den religiøse side af mig selv at kigge frem.”

Hans tre råd til andre som ham der pludselig mister jobbet i en voksen alder er derfor:

  • Bliv i dit fag, så har du bedst muligheder for at få et job
  • Gør dig klar, hvorfor du vil videre
  • Ryd op i din økonomi, så du kan betale din husleje i overgangstiden

”Det første er indlysende. Det andet gælder for dig, der stadig er i arbejde, men hvor du kan se, at tiden er ved at løbe ud. Da skal du bruge tiden på at tænke igennem, om dine problemer skulle noget temporært – som en træls chef – eller om der er noget grundlæggende forkert i din arbejdssituation,” siger Jan Schmidt og fortsætter:

”Gør dig klar til at blive gået, for det bliver du. Det vigtigste for mig var at have styr på min økonomi, så jeg kunne betale huslejen. Da jeg var chef, kunne jeg godt have gjort som de andre før mig og købt stort hus og fed bil – jeg blev i lejligheden og en VW Up er god nok til mig.”

Jan slutter:

”Og lad så værd med at tro du er dit arbejde. Hvis du bygger dit værd – og dit ego – på dit arbejde alene, så risikerer du at blive dobbelt ramt. Og alle kan se, du er utroværdig.”

Læs også: Voksen mand, ny karriere: “Her møder jeg aldrig et rigtig røvhul – det gjorde jeg hver dag i mit gamle job”

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste