3.3 C
Copenhagen
onsdag den 24. april 2024

Mænd søger stjernerne

Mest læste

Redaktionen
redaktion@mandeliv.dk

Omkring hver tredje, der kommer til astrologen Winnie Kyster, er en mand. Og der kommer stadig flere mænd – ofte i hvad der klassisk kaldes en moden alder

”Mænd kommer tit, fordi de vil og skal lave noget om i deres liv – og de mener det alvorligt. Et eksempel var en ung mand, der stod overfor at skulle være far. Han ville ikke give den vrede, der boede i ham, videre til barnet – han ville forstå den vrede og han ville have et konkret bud på, hvordan han undgår at give det videre,” fortæller Winnie Kyster.

Winnie Kyster beskriver sig selv som ikke særlig mystisk. Og måske er det hendes kontante tilgang til stjernerne og fremtiden, der gør hende særlig attraktiv som rådgiver for mænd.

”Jeg kommer fra, hvad du kan kalde den alvorlige side af astrologi. Jeg har en fireårig, tysk uddannelse, der er så anerkendt, at det giver skattefradrag. Vi aflægger endda en ed efter eksamen,” forklarer hun.

Et løfte om ikke at manipulere og om at tage klienterne, som hun kalder dem der kommer for at få gode råd, alvorligt. Selve metoden med at lægge et horoskop ud fra et fødselssted og -tidspunkt kalder hun for nærmest matematisk. På samme måde kalder HUN planeterne, som ellers får megen opmærksom i klassisk astrologi for A, B, C.

”Vi bliver ikke påvirket af planeterne, kun af vores trabant, månen. Der er den fysiske påvirkning klar,” siger hun og fortsætter:

”Jeg ser astrologi, som noget, der bygger på erfaring. Over hundreder af år har vi set, at bestemte muligheder er til stede under bestemte forhold. Og ja, noget af det er mystik – og det har jeg det svært med.”

Mænd i klemme

Som hun ser det, er der en oplagt grund til at voksne mænd i højere grad søger råd fra en astrolog som hende. Skift i værdier og roller sammen med en virkelighed, der er mere usikker og ofte uforklarlig, kræver sin mand. Og der er tydelige forskelle i mulighederne for mænd og kvinder.

”Den gruppe af mænd er lidt i klemme, for deres verden forandrer sig som aldrig før. Der er mange udfordringer fra det, der følger af MeToo – og alt for ofte bliver andre, gode sider glemt. De unge er jeg ikke så nervøs for – de skal nok finde deres vej – men for nogle af de mere voksne mænd er det som om landkortet er blevet væk,” siger Winnie Kyster.

“For nogle af de mere voksne mænd er det som om landkortet er blevet væk”

”Mændene søger indsigt, afklaring. Og de går med en tak på læberne. De mener det virkelig alvorligt, mens kvinderne ofte egentlige bare kommer for at blive bekræftet i deres egne holdninger og meninger,” siger hun om sine klienter.

Hun har flere værktøjer i kassen udover astrologi – som kranio-sakral-terapi, akupunktur – men hun kender også sine begrænsninger. Og grænsen følger egentlig straffeloven og almindelig etik. Så hvis det for eksempel handler om vold, sender hun typisk klienten videre til for eksempel en psykolog – og tager i stedet de store samtaler om livet og alt det, der sker inden døden.

”Jeg havde for nylig en mand, der ringede og sagde: ”Jeg er dybt ulykkelig og jeg ved ikke hvorfor.” Selvfølgelig kan jeg ikke gætte hvorfor, men fra horoskopet kan man se omridset og så tale videre derfra!”

Klienternes spørgsmål er lige så vigtige som svarene, siger Winnie Kyster.

Mænd bliver rundere

Winnie Kyster opfordrer sine klienter til at optage samtalerne, for hun ser deres spørgsmål som lige så vigtige som hendes svar – for de åbner vejen til indsigt for den enkelte klient. En indsigt, der bliver mere kompleks med tiden.

”Mænd bliver rundere, mens kvinder bliver hårdere. Måske fordi vi er blevet forvirrede over, hvad der forventes af os som kvinder og vi reagerer med optræde robust. Noget som mænd så længe er blevet pålagt, men som de i min erfaring ofte nu vælger at lægge til side.

”Selvfølgelig betyder det noget, at jeg er en kvinde. Jeg oplever, at de har mere tillid til min person, men jeg har faktisk aldrig spurgt. Måske skulle jeg gøre det,” slutter hun.

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste