20.4 C
Copenhagen
søndag den 26. maj 2024

Chefen for Faglige Seniorer: Vi mænd er bagstræberiske

Mest læste

Christian Jessen
christianjuuljessen@gmail.com

”Vi elsker det samme i madkassen hver dag. Jeg vil for eksempel have leverpostej i kassen hver dag. Og jeg drak den samme slags øl – HOF – i 30 år.”

Sådan siger Palle Smed, direktør i Faglige Seniorer, om det, der er typisk for mænd over 50. Og det, der ofte holder os tilbage fra at forny os og nå bedre positioner. Han fortsætter:

”Om vi er bagstræberiske? Ja, fuldstændig. Jeg vil gerne kunne gå rundt i min lejlighed nærmest i søvne, fordi alle møbler står, hvor de altid har stået.”

”Og nye farver på væggene?”

”Ja, det forstår jeg så slet ikke. Det er altid konen, der foreslår nye farver, ny tapet. Og i reglen har hun jo ret, men det er jo ikke det samme som at det er hvad jeg har lyst til.”

Som slagkraftig kommunikationschef hos fagforeningen 3F var Palle Smed i høj grad med at sætte fokus på de forhold, som især mænd med kort uddannelse må kæmpe med. Og nu hvor han er krydset over i gruppen af mænd i tresserne kæmper han for mere respekt for ældre på arbejdsmarkedet og i pensionistlivet for organisationen Faglige Seniorer. Et seniorliv, der ser ganske forskelligt ud for mænd og for kvinder.

”Kvinderne har en nemmere overgang til deres seniorliv. Og jeg tror det netop skyldes, at de ikke er så stive i det – ikke så afhængig af deres vaner og traditioner. Som mænd bliver vi nødt til at indhente dem,” siger han.

Midlet til at skabe denne forandring er møder og samtaler blandt medlemmer rundt om i landet. Og så en stor indsats gennem organisationens nyhedsside fagligsenior.dk. En side, som Palle Smed erkender har langt færre læsere end eb.dk – men flere end mange andre nyhedssider – og helt klart flere end mandeliv.dk.

Nøgternt

Læserne hos hjemmesiden, der bliver skrevet af ganske erfarne journalister, går meget op i oversigter over rettigheder og muligheder. Og de mest læste artikler hos ham er dem, der giver konkrete bud på en bedre hverdag. Historier som denne – der ligefremt formidler ny viden, der faktisk er til at bruge:

Få hurtigere effekt af smertestillende piller

”Hos os er tal Gud. Vores læsere vil have noget, de kan bruge til noget. Og de tror mere på det, hvis det er udtrykt i hårde fakta som tal,” siger Palle Smed.

Men ikke alle udfordringer kan udtrykkes i tal. Et særligt ømtåleligt emne handler om diskrimination mod ældre på arbejdsmarkedet. I diskussionerne med arbejdsgiversiden hører han igen og igen, at der jo ikke er noget problem, fordi så mange ældre trods alt stadig har et job.

”Det er nemt at sætte tal på beskæftigelsen. Det er sværere at måle det, der ikke sker – den forfremmelse, man ikke får – eller de nedladende bemærkninger, der falder, fordi yngre kolleger tror de er bedre og kan tillade sig at sparke nedad,” slutter Palle Smed.

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste