5.1 C
Copenhagen
tirsdag den 23. april 2024

Har du rejsningsbesvær? Mænd søges til forskningsprojekt

Mest læste

Redaktionen
redaktion@mandeliv.dk

Hvor godt virker knibeøvelser mod rejsningsbesvær? Det skal undersøges i et stort videnskabeligt forsøg på Herlev og Gentofte Hospital, som forskere lige nu søger 100 mandlige deltagere til

Kniber det med at få rejsning og har du mod på at deltage i et forskningsprojekt, hvor du skal lave daglige knibeøvelser? Så er det nu, der er brug for dig.

Professor i urologi, Mikkel Fode, og Søren Ekmann, der er direktør på Gotvedinstituttet, søger lige nu efter mænd med rejsningsproblemer, der vil deltage i et tre måneders forsøg med daglige knibeøvelser.

Ud over at bidrage til videnskaben og få bugt med rejsningsbesværet, er der en lille bonus knyttet til projektet. Det er nemlig en betingelse, at din kone/kæreste og dig skal dyrke sex mindst to gange om ugen.

“Det er nemlig en betingelse, at din kone/kæreste og dig skal dyrke sex mindst to gange om ugen”

Konkret kan du deltage i forsøget, hvis:

  • Du er mellem 30 og 70 år
  • Har haft rejsningsproblemer igennem mere end 6 måneder
  • Har været i et fast heteroseksuelt forhold i min. 3 måneder
  • Accepterer at forsøge samleje mindst 2 gange om ugen i forsøgsperioden

Skal bruge 100 mænd

Søren Ekman, der er direktør for Gotvedinstituttet på Frederiksberg, skrev i 2006 bogen fra “Fra regnorm til anakonda – den mandlige bækkenbunds muskler og funktion”. Han har i mere end 20 år lavet kurser i bækkenbundstræning for mænd og kan fortælle om en tydelig effekt på rejsningsbesvær ved daglige knibeøvelser. Men der er aldrig lavet et egentligt forskningsforsøg, der dokumenterer effekten. Det er dét forsøg, som Søren Ekman og Mikkel Fode, leder Urologisk afdeling på Herlev og Gentofte Hospital, nu vil lave.

Der skal bruges 100 mænd til forsøget. Halvdelen skal lave bækkenbundstræning, den anden halvdel skal ingen træning lave. Derefter skal mændene fortælle, hvordan det går.

”Traditionelt set behandler man oftest nedsat rejsningsevne med medicin, men brug af bækkenbundsøvelser er dårligt belyst. Vi søger mænd i ovenstående kategori, som vil deltage i træning af bækkenbunden i 3 måneder og opfølgning med spørgeskemaer for at belyse, om træningen har haft effekt,” skriver forskerne om forsøget.

Hvis du er interesseret i at deltage eller vil høre mere, kan du kontakte læge Mikkel Fode på mail mikkel.mejlgaard.fode@regionh.dk.

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste