18.9 C
Copenhagen
tirsdag den 23. juli 2024

Erotikmesse: Lir, leg og læring

Mest læste

Redaktionen
redaktion@mandeliv.dk

Er der noget at hente for den modne (og sandsynligvis erotisk erfarne) herre på en kinky messe ud over strip, solbrændte bryst-babes, mænd i hundemasker, spraglede dildoer samt piske i endeløse rækker? I høj grad, hvis man er nysgerrig efter nye input og ønsker at holde sin erotiske blyant spids. Mandelivs reporter deltog to dage i messen Erotic World i Valby Hallen i den forgangne weekend; en dag alene og en dag med partner. Kedeligt var det ikke.

Letpåklædte kvinder, sultne singler, par i alle aldre og diverse fetischer og -ismer overalt så langt øjet rakte:

Valby Hallen var i weekenden 7.-9. oktober omdannet til et kæmpe, erotisk legeland for voksne. Ud over de mange stande med erotiske produkter, sexlegetøj og inspiration bød messen naturligvis også på strip fra showscenen, swinger lounge for par, diverse barer med topløs betjening – ja sågar gloryholes – og meget mere.

Herunder også muligheden for at lade sig inspirere som voksen herre plus 50, for messen bød på adskillige indslag med foredrag og workshops såsom bondagekurser og spanking-demonstrationer. Desuden kunne man spørge og søge råd hos de fagfolk, der betjente de mange stande.

Med bagdelen i vejret

Et af årets helt store temaer på messen – helt i tidens trend – var bdsm, der var præsenteret af adskillige webshops og fysiske butikker.

Netop den fetisch kom også til at udgøre det helt store højdepunkt for undertegnede, hvad angik humor, liderlighed, en snert af exhibitionisme og nye redskaber samt brugen af disse.
For efter en fredag som ’single’ på messen var partneren medbragt til om lørdagen, hvilket netop ved bdsm-standene udbød muligheden for at illustrere på en respektfuld måde, hvem der erotisk har bukserne på i vores relation – helt på linje med vores fælles tænding og konsensus.

Lad os være ærlige; det kan noget at afprøve diverse paddles, piske, floggere etc. på sin kvinde, når hun skyder bagdelen frem midt i en hal omgivet af forbipasserende og bare modtager, hvorefter hun bedømmer genstanden med et hmmm, åh ja eller naaahh.

Lad os være ærlige; det kan noget at afprøve diverse paddles, piske, floggere etc. på sin kvinde…

Folk gloede! Og vi hyggede os, udvekslede blikke, grinede og fandt frem til et par indkøb. Den slags ublufærdig adfærd er i øvrigt en dåseåbner til interessant interaktion og udveksling med andre ligesindede!

Dan Lei er ejer af websiden Sadistens Toolbox.

Dominans er hot

Mandeliv spurgte Dan Lei, ejer af websiden Sadistens Toolbox, der ud over produkter også tilbyder sm-guides, hvad bdsm kan tilføre den modne mand?

“For mange af os er det dominansdelen, der er sindssyg spændende. Man starter med at bruge redskaber, og så går det mere over i det psykiske spil. Som moden mand har man ofte fordel af erfaring, som udgør en del af dominans, og det tænder kvinder på”.

“Mange spørger mig her på messen, hvordan de kommer i gang med bdsm, og mænd på min alder plus 50 søger ofte inspiration til noget nyt. Jeg kan kun opfordre til at prøve tingene af – leg! Og lad være at lægge begrænsninger på sig selv”.

Dan Lei demonstrerede på messen, hvordan han kan piske en kvinde til orgasme med en særlig teknik og en bestemt flogger.

 

Foredrag om bedre sex

Arrangør af messen, Dennis Møller, viste fredag eftermiddag rundt for en udvalgt skare.
Han estimerede, at messen ville runde mindst 25.000 besøgende over de tre dage, og at de fleste gæster ville være i alderen 25-53 år. På messens Facebook-side var 15 procent af følgerne i øvrigt mænd over 50, og det passede meget godt med denne gruppes andel af gæster, mente han.

Mandeliv bad Dennis Møller udpege et par ting, som var særligt relevante for mænd plus 50:

“Pigerne i de frække shows, muligheden for en lapdance og foredrag om mænds sexliv, svarede arrangøren”.
En af de stadeholdere, der holdt foredrag, var Jakob Kærgaard, nybagt forfatter til bogen ’Bedre sex, mand!’.

Jeg regner med at sælge nogle bøger og inspirere en masse mennesker til at mestre deres seksuelle liv, sagde Kærgaard om sine forventninger til messen”.

Hvad kan mænd plus 50 hente i din bog?

“I den alder mærker man for alvor, at testosteron-niveauet falder og libidoen bliver mindre. Med de metoder, jeg præsenterer i bogen, kan du lære at bygge din libido op. Det vil medføre en stærkere og mere potent rejsning, men også give mere livsenergi i det hele taget”.

Læs mere om Jakob Kærgaards bog: Ny bog: Sådan får du bedre sex, mand!

Jakob Kærgaard har netop udgivet en bog om teknikker til et bedre sexliv for mænd.

Nærvær gennem tantra

Når man defilerede rundt blandt lingeri, gummidildoer, piske og diverse sexlegetøj var det indimellem en befrielse at møde en stand som Dansk Sexologforening. Her kunne man få et par gode råd og stille intime spørgsmål, og Mandelivs udsendte benyttede da lige lejligheden til at lufte et par ting, som en venlig, kvindelig sexolog tog sig tid til at svare personligt på.

Der var også tid til en tiltrængt tur i en – helt almindelig – massagestol med udsigt til show-scenen, hvor en pumpet prøjser af en mandestripper fyrede den af foran hundredevis af hujende tilskuere.

Copenhagen Tantra udgjorde også en stand med relevans for voksne mænd og par. Mandelivs udsendte tog en snak med ejerne Anita og Søren.

“Vi kan tilbyde personlig udvikling. Hos modne par gælder det om, ud over legen og kreativiteten, at få sårbarheden i spil, for det skaber nærvær. Så kommer sanselivet frem, og det har mænd meget brug for, selvom de bliver opdraget i en anden retning. Mange mænd kommer og er lidt låste i deres underliv, og vi kan bløde dem op, så de opdager den indre dreng og den bløde mand som et medspil til sin kvinde,” sagde Søren.

“Hos modne par gælder det om, ud over legen og kreativiteten, at få sårbarheden i spil, for det skaber nærvær”

Anita uddybede:

“Jeg oplever ikke, det er sværere for de 50-årige. Vi er selv over 50 og kender vores generation, så vi ved, hvad vi skal udvikle på. Den modne mand har noget helt andet at give sin kvinde; inderlighed, gaven ved at sætte tempoet ned, ikke skulle præstere, men mærke kvinden og bruge hele sin krop i seksualiteten. Det behøver ikke være fuld erektion, fart på og orgasme, men at nyde og give sig tid til elskov og berøring”.

Anita på 56 år og Søren på 60 tilbyder tantra-undervisning og workshops for par.

Et smut i swinger loungen

Også swingerklubber og erotiske natklubber var præsenteret på messen.

“Alle over 18 år er velkomne hos os, og vi har kunder op til 70 år. For mænd plus 50 kan vi tilbyde en aften, man ikke kan opleve ude i det normale byliv. Her kan man gå ud og se eller deltage i den frække del. Vi har fælles madrasser, to spa kørende, forskellige rum,” forklarede Allan Petersen, daglig leder i Tucan Club uden for Kolding. Altså halvt diskotek, halvt swingerklub ”med et frækt touch”.

Messen havde også sin egen Swinger Lounge – et intimt fristed for par, hvad enten man kun var nysgerrig, lige ville lure eller selv udfolde sig. Her var både private kabiner og offentlige bollerum samt en bar.

Eders udsendte lokkede lørdag partneren en tur i loungen, og det medførte en inspirerende time blandt frisindede eller bag højrøde draperier, hvor man kunne kigge ud, men ikke ind – uden i øvrigt at ’gå i dybden’ med udfoldelsen derinde. Hvad der sker der, bliver der …

Vil udbrede kink-scenen

Nu skal det ikke lyde som heteroseksuelles egen sexmesse, for der var i høj grad også repræsentation af diverse -ismer, transkønnede og mangfoldige seksualiteter.

Indehaver af shoppen Homoware, Michael Flyngborg, var meget aktiv i sin stand med at informere om og fremvise diverse produkter.

“Vi er her primært for at udbrede kendskabet til kink- og fetisch-scenen – herunder public play, bdsm i særdeleshed og en af vores kernekompetencer, elektroleg. Det, der kendetegner homomænd plus 50, gælder også andre i den aldersgruppe, nemlig at man ikke gider noget tarveligt mere, men at man vil have noget ordentligt. Seksuelt ved man, hvad man(d) vil have,” fortalte Flyngborg.

Hvordan forklarer du det fænomen, at nogle midaldrende mænd springer ud i en moden alder?

“Jeg tror, de har vidst det hele tiden, men ikke rigtigt turde tage konsekvensen af det specielt i forhold til familielivet osv. Det er ret synd, for man er bange for at såre andre, bl.a. sin partner, men den, man sårer allermest, er en selv. Man skal ikke nøjes, for livet er for kort til den forkerte partner!

Ejer af Homoware Michael Flyngborg havde et bredt repertoire af udstyr og påklædning med.

 

Gloryholes, hvor man kunne stikke sit lem gennem et hul og anonymt lade sig betjene af en ukendt person på den anden side, var blandt de mere kinky muligheder på erotik-messen.
Nederlandske Wendy stod for betjeningen i VIP-baren.

 

 

FAKTABOKS

Top fem af lir for Mandelivs reporter på messen:

1. Få styrket og bekræftet sin integritet som par i virvaret af høj musik, piske, gummipikke, silicone-strippere og diverse.

2. At afprøve spankingudstyr på sin partner i fuld offentlighed

3. Besøg i Swinger Lounge med partner

4. Modtage tips, rådgivning og håndgribelige minikurser af diverse eksperter og guruer

5. Hele vibrationen ved at være omgivet af ikke kun dampende erotik, men også viden, lir, udstyr og den fælles kink, der forplantede sig i både underlivet og hjernen dagene efter

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste