18.9 C
Copenhagen
tirsdag den 23. juli 2024

Laver din kone mere end dig? Så går det ud over hendes sexlyst

Mest læste

Redaktionen
redaktion@mandeliv.dk

Kvinder har mere seksuel lyst, hvis de befinder sig i parforhold, hvor de huslige opgaver er ligelig fordelt. Det viser et studie fra Australien, skriver videnskab.dk

Kvinder i parforhold, hvor der en ligelig fordeling af de huslige pligter, føler større sexlyst og er mere tilfredse med deres parforhold, end forhold, hvor opgaverne er mere ulige fordelt.

Det viser et studie, som to forskere ved Swinburne University i Australien, Simone Buzwell og Eva Johansen, har udført. Studiet, som er offentliggjort i Journal of Sex Research, omtales i denne uge på videnskab.dk.

299 australske kvinder i alderen 18-29 år deltog i studiet, hvor de svarede på spørgsmål om seksuel lyst og forhold. Svarene viser, at de kvinder, der opfattede deres forhold som ligelige, var mere tilfredse med parforholdet og følte større ”dyadisk” seksuel lyst, dvs. seksuelt begær mod en anden person.

De kvinder, der følte, at de skulle tage en større del af slæbet, havde derimod mindre ”dyadisk lyst” og var også mindre tilfredse med parforholdet.

Hvis manden laver mere end kvinden…

Men hvad så med de forhold, hvor manden tog en større del af pligterne end kvinden? Dem kan forskerne ikke sige noget om. Gruppen af kvinder i undersøgelsen, der lavede mindre end deres mænd, var nemlig for lille til, at der kunne drages væsentlige konklusioner…

Undersøgelsen viste, at børn øger arbejdsbyrden for kvinder. Det skaber en ulighed, som fører til mindre seksuel lyst.

Parforholdets længde spiller også en rolle.

“Jo længere en del parforhold varer, desto mindre ligelige bliver de, hvilket sænker kvindernes lyst,” skriver forskerne.

“Jo længere en del parforhold varer, desto mindre ligelige bliver de, hvilket sænker kvindernes lyst”

Mere lighed i lesbiske forhold

Lesbiske forhold er generelt mere lige, i følge forskerne. Men også her sniger der sig med tiden en skævhed ind i arbejdsfordelingen, som går ud over lysten.

“En følelse af ligelighed i et parforhold er grundlæggende for alle kvinders tilfredshed og seksuelle lyst,” lyder det fra de to forskere.

Læs mere på videnskab.dk

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste