4.9 C
Copenhagen
onsdag den 24. april 2024

Ugens tip: Aktiesparekonto er en lille, god fidus

Mest læste

Redaktionen
redaktion@mandeliv.dk

I usikre tider kan små fordele være afgørende. Derfor kan der være grund til igen at se på ordningen med aktiesparekonti.

Da ordningen blev indført i 2018, forestillede politikerne sig, at hundredtusinder af danskere vil vælge en aktiesparekonto som et supplement til andre måder at spare op på. Sådan gik det ikke – især fordi der stadig er et loft over indskud på 103.500 kroner. Planen var ellers at loftet skulle hæves og udgøre 200.000 kroner i dag.

Da loftet steg fra 50.000 til 100.000, blev antallet af danskere med en aktiesparekonto mere end fordoblet. Men stadig langt fra målet. Trods modviljen kan der være god grund til at se på ordningen – måske især som en hjælp til yngre mennesker i familien.

Hovedfordelen er en lidt lavere og overskuelig beskatning på 17 procent af det opnåede afkast. Samtidig afregnes skatten løbende, så de penge, der står på kontoen, faktisk er ens egne. Og for det tredje er der ingen aldersgrænse, så både børn og voksne kan her investere penge, som de ikke skal bruge her og nu – og til en fornuftig beskatning.

Kilde: Formuepleje

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste