18.2 C
Copenhagen
søndag den 26. maj 2024

Voksen mand, ny karriere: “Her møder jeg aldrig et rigtig røvhul – det gjorde jeg hver dag i mit gamle job”

Mest læste

Christian Jessen
christianjuuljessen@gmail.com

NY SERIE | Jan Schmidt blev fyret efter mange år som chef i ugebladskoncernen Aller. “Det var som at blive ramt af en lastbil,” siger han. Nu har han fået job i en helt anden branche – som kordegn i en kirke på Frederiksberg

”Hvis du er over 50, er du bundet til dit job, for du får ikke et nyt, fast job. Og er du først over 60, er du også stavnsbundet, for du får ikke et nyt realkreditlån,” sagde en af vores faste læsere, Henrik. Det har inspireret os til at lave en serie om arbejdslivet over de 50 – og fordele og ulemper ved at skifte ikke bare job, men karriere sent i arbejdslivet.

I dag kan du møde Jan Schmidt, der efter en lang karriere i ugebladsverdenen en dag skulle finde ud, hvad han så skulle efter en fyring. For vejen tilbage til et almindeligt job som journalist viste sig at være spærret af fordomme og modstand. Svaret blev et job som kordegn i den lokale kirke – og svaret viste sig at være lykkeligt.

Et velsignet jobskifte

”Ved du hvad, nu har jeg været her på kontoret i syv måneder og jeg har stadig til gode at møde et rigtigt røvhul her. Det gjorde jeg hver dag som chef på Aller,” siger Jan Schmidt og ser lige frem for sig.

Der er langt, dejligt langt, fra Allers stål- og glasbur på Københavns havnefront til dette kølige, venlige lokale bag Lindevang Kirke ude på Frederiksberg.

Det kan godt være at lønnen her er det halve – sådan i runde tal – men arbejdsglæden for Jan Schmidt er dobbelt. Og det havde han ikke lige forventet, da han i 2019 blev fyret fra Aller efter en lille menneskealder i ugebladsbranchen. Han blev uddannet som journalist fra Aller og endte den del af sit arbejdsliv som redaktionschef.

”Som chef i vores branche er du aldrig vellidt af medarbejderne. Du er altid den der lus – ham, der igen og igen skal presse medarbejderne til at gøre det, min egen chef havde fundet på. Uanset om jeg selv mente, at det var en god ide.”

”Vores branche falder hurtigere end Putins kapaciteter. Men jeg troede da, at jeg kunne bruges – at min erfaring var noget værd. Men jeg måtte tænkte helt nyt.”

Jan Schmidt har arbejdet på Se & Hør og Billed-Bladet. Nu er han kordegn på Frederiksberg.

Jan taler overraskende – for en kirkeansat – hurtigt. Det og hans ubesværede brug af bandeord minder sammen med det ualmindeligt velordnede skrivebord med pæne, prioriterede mapper om hans tid som chef i Aller koncernen. Hans sidste skrivebord der var som redaktionschef for Billed-Bladet og før det hos det mere pågående Se & Hør.

”Jeg passede nok bedre til Billed-Bladet. Det var mere ordentligt, ligesom jeg påstår jeg er. Jeg gik samvittighedsfuldt til opgaven, også når det var at lave kulørte historier,” siger Jan og holder en lille pause.

Vreden kommer

”Det gjorde ondt at blive fyret. Ramt på mit inderste, var jeg. Først var jeg lammet, som om jeg var blevet ramt af en lastbil og det eneste, jeg kunne sige, var: ”Fik du nummeret?” og ingen svarede.”

Jan fortæller, at vreden kom først meget senere og var med til at rense hovedet. Han siger, at han tog ved lære af Morten Sehested Münster og hans ideer om at tænke langsomt og handle hurtigt.

”Da jeg først kom til at tænke, at kirken kunne være det rum, jeg skulle arbejde i, var jeg klar til at handle. Og da jeg var klar til at skifte bane, blev denne stilling slået op. Så enkelt kan det også være.”

Læs i morgen Jans gode råd til andre voksne mænd, der heller ikke sidder trygt i sadlen.

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste