8.9 C
Copenhagen
søndag den 9. juni 2024

B&O designer:  Din tv-skærm bliver endnu større

Mest læste

Redaktionen
redaktion@mandeliv.dk

Din tv-skærm kan næppe blive tyndere,  men skærmenes vokseværk ikke er slut, siger B&O designer

Per Fanefjord Laursen

Af Per Fanefjord Laursen

Udviklingen af vores TV-skærme de seneste 60-70 år har på en gang været vild og dramatisk, men samtidig overraskende stillestående, lyder analysen fra den mangeårige B&O-designer Torsten Valeur i et interview med fagmediet Flatpanels.dk

Torsten Valeur er en central person i B&Os nyere historie. Han har siden starten af 1990’erne stået for innovativt og iøjenfaldende tech-design. Kort efter sin start hos den engelske designer, David Lewis, fik Torsten Valeur til at opgave at designe Beocom 2, en trådløs fastnettelefon, der i dag er en designklassiker. Efterfølgende er det blevet til mange andre ikoniske B&O produkter. Da David Lewis døde i 2011, førte Torsten Valeur virksomheden videre i eget navn.

Fladskærm var samme fremskridt som farve-tv

De forgangne seks årtier har været en vild rejse i teknologiske landvindinger.  De første små sort-hvide TV i 1950erne gav os fascinationen af et levende billede bragt ind i hjemmet. Farve TV i 60-70erne gav os oplevelsen af det naturtro billede. Og de større skærme, stereo og surround gav seerne oplevelsen af at indtage en biograffilm i stuen.

Torsten Valeur fremhæver selv fladskærmenes entre; de var en ligeså signifikant forandring, som farver var i slut 60’erne, lyder det.

“De store skærmstørrelser gav os totaloplevelsen, men også ønsket om at kunne skalere skærmstørrelsen og gemme Tv’et. Den ultratynde og bøjelige skærm giver os nu mulighed for at klistre skærmen direkte på væggen, integrere skærmen i andre produkter eller ligefrem rulle skærmen sammen efter brug.”

B&O-designer Torsten Valeur.

Hvad nu – spørger det forbrugersegment, der nøje følger forbrugereletronikkens vilde udvikling. Torsten Valeur kan bekræfte, at udviklingen af TV-design ruller videre de kommende år, men man skal næppe forvente revolutioner i nærmeste fremtid.

Et interessant spørgsmål melder sig: Kan tv-skærme mon blive større og tyndere?

“Skærmene selv bliver ikke tyndere. At gå fra 3 til 1 mm er ikke tyndere set med brugernes øjne,” siger Torsten Valeur. B&O-designeren spår dog, at skærmenes vokseværk ikke er slut. Vi vil få endnu større skærme, og standardstørrelsen vil vokse lidt endnu.

PR-foto: B&O

Tanker om fremtid

B&O designeren håber personligt, at Smart TV vil udvikle sig, så det når op på samme hurtighed og dynamik, som det kendes fra smartphones og tablets.

To ting vil forbrugerne se mere af, forudser Torsten Valeur. Det ene er en udnyttelse af de muligheder, tynde og fleksible OLED-paneler giver. Der vil opstå en fusion med TV og andre ting, møbler eller dele af hjemmet, spår han. Vi vil se skærme placeret på andre steder og måder.

Dernæst foreslår Torsten Valeur, at de nysgerrige forbrugere holder øje med det ”fleksible TV”. Altså, et trådløst mobil TV, som er tilpasset det personlige behov til at se TV, hvor og hvordan det passer.

”Fuldstændigt, som vi kender det med tablets og smartphones, hvor vi nyder friheden til at bruge det, hvor vi vil,” siger Torsten Valeur.

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste