7.9 C
Copenhagen
søndag den 9. juni 2024

Parterapeut: Boomere boller bedre

Mest læste

Redaktionen
redaktion@mandeliv.dk

Mange modne par har bedre sex end unge, mener parterapeut, som opfordrer unge til at nedsætte forventningerne og bruge mere tid

Hvis du går og skeler misundeligt til det yngre nabopar og tænker, at deres sexliv sikkert er meget bedre end dit, så er det ikke nødvendigvis rigtigt. Faktisk har mange modne par god grund til at glæde sig over deres sexliv, for selv om de ikke har lige så ofte sex som unge, så kan det faktisk godt være, at dét, der er, er bedre end de unge lagengymnasters.

Emnet ”boomer-sex” er oppe og vende i ALT for damernes podcast, Tænd for mig, og her erklærer parterapeut og sexolog Ditte Winkel, at ’boomere boller bedre’.

”Der er jo opbygget noget erfaring, og mange har opnået det, vi kalder for seksuel visdom. De har lært, at man ikke bliver født som en god elsker – det er noget, som bliver skabt hen over tid. Når du bliver ældre, kommer der en form for selvtillid og selvværd i din seksuelle rygsæk, der gør, at du nu ved, hvordan du selv nyder, men også hvordan din partner nyder. Og den fortrolighed kan tage tid for mange at komme til.”

”Der er jo opbygget noget erfaring, og mange har opnået det, vi kalder for seksuel visdom”

Ditte Winkel, parterapeut og sexolog, i ALT for damernes podcast, Tænd for mig

Synspunktet bakkes op af en amerikansk undersøgelse fra 2016. Her blev mere end 6000 amerikanere spurgt ind til deres sexliv, og konklusionen var, at de ældre respondenter havde udviklet seksuel visdom. Tilsvarende viste en undersøgelse fra Israel i 2018, at 60-91 årige havde skiftet deres seksuelle fokus fra begær til kærlighed og ”fra at komme til at give”.

Ditte Winkel konstaterer, at ældre, erfarne elskende har mere styr på, hvilke knapper der skal trykkes på, hvilke præferencer de har og deres “likes og dislikes”.

Omvendt er mange unge præget af en præstationsangst-kultur og en ambition om at effektivere alt, inklusiv sexlivet. Resultatet kan være en opslidende orgasmejagt i de 15 minutter, der afsat til sex, når ungerne endelig er faldet i søvn.

Nedsat forventningerne

Ditte Winkel har derfor denne opskrift unge, som vil lære af boomernes seksuelle visdom:

”Nedsat forventningerne. Gå ind i rummet uden en hel masse forventninger til, hvad der skal foregå, og uden et manuskript. Rigtigt mange par ved nærmest på forhånd, hvad der skal ske, inden de går i gang; det er de samme fire stillinger, det tager 12 minutter og så er vi igennem repertoiret. Begynd i stedet at udforske hinanden påny, I skal turde at være nysgerrig igen, og selv om I har kendt hinanden i otte år, så se, om I ikke kan finde på noget nyt. Det kommer til at kræve en ny nysgerrighed, og det kommer til at kræve noget tid, men gevinsten vil være det hele værd.”

ALT for damernes podcast ”Tænd for mig” kan høres her

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste