20.4 C
Copenhagen
søndag den 26. maj 2024

Studie: Antal sexpartnere betyder mere for mænds selvtillid

Mest læste

Redaktionen
redaktion@mandeliv.dk

Antallet af sexpartnere har større betydning for mænd end kvinders selvtillid, hvis man skal tro et nyt videnskabeligt studie

Antallet af sexpartnere betyder langt mere for mænds selvtillid, end for kvinders.

Det er konklusionen i et videnskabeligt studie, som involverer mere end 16.000 mennesker fra hele verden, skriver Expressen og Ekstra Bladet.

I studiet, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Personality and Individual Differences, blev deltagerne spurgt, hvor mange sexpartnere de havde haft det seneste år og hvordan de oplevede deres selvtillid. Konklusionen var, at et højt antal sexpartnere havde en mere positiv effekt på mænds selvtillid end på kvinders.

“Mænd er normalt opdraget med en større accept af, at de udtrykker deres seksualitet, end kvinder. Ofte er det tilmed sådan, at mænd skal bevise deres seksualitet, tiltrækningskraft og virilitet over for deres omgivelser, for ellers kan det tolkes som umandigt eller svagt,” siger Jack Lukkerz, som er sexolog og doktorand i sexologi ved Malmö Universitet, til Expressen.

Sexologen konstaterer, at studiets konklusion bekræfter et meget stereotypt syn på mænd og kvinders seksualitet.

“Forestillinger om seksualitet er ofte dybt forankrede i os og vores kulturer. Men jeg tror på, at der med tiden vil ske flere ændringer. Det ser vi allerede tydeligt i forhold til vilkårene for kvinders og mænds seksualitet,” siger Jack Lukkerz til Expressen.

Få Mandelivs nyhedsbrev hver mandag: TILMELD DIG HER

- Annonce -

Flere artikler

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Annonce -

Seneste